Kürtaj e nabız da çıkar mı
Kürtaj işlemi e nabız da çıkar mı? görünür mü?
Kürtaj işlemi , e nabız da klinikte yaparsanız görünmez . Kürtaj e nabız kaydı hastanede alınır.
Yani kürtajı klinikte yapan kişinin e nabız kaydı oluşmaz. Hastanede kürtaj yapanın e nabız da kaydı oluşur. Gizlilik unsurlarından dolayı e-devlet veya e-nabız gibi kanallarda bu uygulamanın geçmesine izin vermiyoruz. Kürtaj yaptırmak isteyenlerin merak ettiği bir diğer husus e-devlet kayıtları oluyor. Bunun üzerine: Gizli kürtaj hizmetimizden faydalanmanız esas alırız.
Reşit yaşta olan her bir kadının yasal olarak kürtaja başvurma hakkı vardır. Bir kişi kürtaj yapmak istiyorsa evli olmak zorunda değildir. Reşit olması yeterlidir ve kendi rızası yeterlidir.
Sadece e-devlet değil sağlık ocağı kayıtlarında dahi kürtaj bilgilerini paylaşamıyoruz. Ailenizden ya da herhangi 3. Bir kişinin kürtaj bilgilerinize ulaşması mümkün olmaz.
Kürtaj işlemi 10 dakika kadar sürer. Hem genel hem de lokal anestezi uygulayabiliriz. Bu hastanın durumuna göre değişir. Her iki yöntem de güvenle gerçekleşir. Elbette bizim de şartımız yasal prosedüre uygun olmaktır. Reşit olmak , 10 haftayı geçmemek gibi. Kanunlarda kürtaj işlemi belirli sınırlarda mümkündür. Öncelikle annenin bu konuda rızası olmalıdır. Kimse zorla gebelik sonlandırma işlemine zorlanamaz. Vakum Yöntemi kullanıyoruz. En güvenli sorunsuz ağrısız konforlu işlemdir.
Kürtaj operasyonu fiziksel yanı olduğu kadar mental açıdan da hassas kişileri sarsabilmektedir. Kürtaj korkusu yaşayan hastalarımıza genellikle genel anestezi ile kürtaj olmaları önerilmektedir.
Dış gebelikler ise ameliyat veya ilaç tedavisi gerektiren bir durum olduğu için kürtaj ile alınamamaktadır.
Kürtaj uygulaması için en uygun zaman aralığı 5 ila 7. haftalardır. Gebelik haftası ilerledikçe kadın sağlığı için risk faktörü taşıyabilmektedir.
Kürtaj bir kadının anne olmasına engel değildir. Ancak işlemin cerrahi kurallara uygun yapılmalı gerekli dikkat ve özen gösterilmelidir.