Kürtaj Şubelerimiz
İstanbul'un Tüm Semtlerinde polikliniklerimiz mevcuttur.

Kürtaj , Kürtaj Fiyatı, Kürtaj Fiyatları, Vakum Kürtaj

+90 532 054 46 23 Hemen Arayın

İletişim Formu  Online Randevu
Kürtaj Deneyimli ve Güvenli Ruhsatlı Sağlık Kuruluşlarında Yapılır
Kürtaj tıbbi bir müdaheledir. Her tıbbi müdehalenin kontrolü, temizliği ve hizmeti gibi kürtaj operasyonlarındada önem taşımaktadır.

Online Randevu Hemen Arayın
Kızlık Zarı Dikimi
Kalıcı ve geçici kızlık zarı dikimi profesyonel kadro ile mutlu olmak için kurtajj.com

Kızlık Zarı Dikimi İstanbul Kızlık Zarı Dikimi
Previous
Next

KÜRTAJ İŞLEMİNDE GİZLİLİK ESASTIR

Kesinlikle bilgi gizliliği sağlanmaktadır. Kürtaj işlemi hasta hakları gereği gizli tuttuğumuz ve hasta bilgilerinin üçüncü şahıslarla paylaşmadan gerçekleştirdiğimiz bir operasyondur. Merkezimize başvurunuz ve tedaviniz de dâhil olmak üzere size ait tüm bilgiler yasal haklarınız kapsamında (TC Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Yönetmeliği RG 01.08.1998,23420 ) tümüyle gizli tutulmaktadır. Üçüncü kişilere hastalığınız ve tedaviniz hakkında bilgi verilmesi mümkün değildir.

KÜRTAJ NEDİR ? AĞRILI BİR İŞLEM MİDİR ?

Kürtaj istenmeyen gebeliğin hastane koşullarında sonlandırılması işlemine denir. Kürtaj işleminin güvenli kürtaj işlemi olabilmesi için steril tıbbi koşullar gereklidir. Kürtaj kadınlar için psikolojik olarak yıpratıcı olabilmektedir. Ancak fizyolojik açıdan ağrısız ve konforlu şartlar altında gerçekleştirilebilen bir işlemdir ve bu sürecin daha fazla yıpratıcı olmaması sağlanır. Uygun koşullar sağlandığında kolay bir işlemdir ve komplikasyon oluşma riski oldukça azdır. Anestezi altında gerçekleştirilen ağrısız bir işlemdir.

KÜRTAJ RİSKLİ BİR İŞLEM MİDİR?

Uygun koşullar sağlandığında kolay bir işlemdir ve komplikasyon oluşma riski oldukça azdır. Özellikle genç kızların maddi veya gizlilik kaygısı gibi sebeplerden ötürü merdiven altı mekanları tercih etmesi durumuna rastlanmakta olup, enfeksiyon riski taşıyan bu yerlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Kürtaj merkezi seçimi hayati önem taşır. 

KÜRTAJI YAPAN KİŞİNİN KADIN HASTALIKLARI ALANINDA UZMAN HEKİM OLMASI ŞARTTIR

Gerek özel sağlık kuruluşlarında gerekse devlet hastanesinde kürtaj işlemi kadın hastalıkları ve doğum uzmanları dışında farklı bir sağlık personeli tarafından asla yapılamaz. Bu işlemin mutlaka tecrübeli bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor.

KÜRTAJ YÖNTEMİNİN BELİRLENMESİNE NASIL KARAR VERİLİR?

Gebelik sonlandırma işlemi tek operasyon ile gerçekleşse de tek yöntem bulunmamaktadır. Vakumlu aspirasyon, prope, revizyone, endometrial gibi çeşitli yöntemleri vardır. Doktorumuz bize en uygun yöntemi tavsiye eder ve işlem buna göre devam eder. Kürtaj işlemi artık vakumlu kürtaj işlemi olarak da gerçekleştirilmektedir. Bu da işlemin 10 dakikada acısız ağrısız bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.

KÜRTAJ İŞLEMİ NE ZAMAN YAPTIRILSA VE KİMİN ONAYIYLA YAPTIRILIRSA YASALDIR?

Kürtaj işlemi Türkiye Cumhuriyeti Devletinde gebeliğin ilk 10 haftasında yapılabilen yasal bir işlemdir. Kliniğimizde hijyenik koşullarda uzman doktorumuz tarafından yapılmaktadır. Ama tavsiye edilen ideal haftalar 5.ile 7. Hafta arasında olmaktadır.

Kadın 18 yaşını geçmiş ise ve bekârsa kürtaj için sadece kendi rızasına başvurulur. Bu tür hastalarda istenen tek şart gebeliğin 10 haftayı geçmemiş olması şartıdır. İşlem öncesinde hastadan onay formu doldurması talep edilir ve gerekli işlemlerin ardından kürtaj başlanır. Kadın 18 yaşını geçmişse ve evli işlem öncesinde kendisi ile birlikte eşinin de onay formunu doldurması gerekir. 18 yaşını doldurmadan kürtaj yapılması için ise anne ve baba onayı gerekir. Eğer kişi 16 yaşından küçük ise bu aşamada anne ve baba onayı da yeterli değildir ve adli olarak işlem yapılması gerekir. Adli mercilerin incelemesinden sonra mahkeme de onay verirse kürtaj işlemi yapılabilir.

kur6
image (4)

KÜRTAJ TEKRAR HAMİLE KALMAMA ENGEL MİDİR ? KAÇ KERE KÜRTAJ YAPTIRABİLİRİM ?

Kürtaj yeniden hamile kalmaya engel değildir. Kaç kez kürtaj yaptırılabileceğine dair sayı sınırlaması yoktur ancak elbette gereksiz yere uygulanmasından kaçınmak gerekir. 

KÜRTAJ SONRASINDA ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER NELERDİR?

Kürtaj sonrası iyileşme döneminde vücut enfeksiyona karşı savunmasız hale geleceği için doktor aksini söyleyene kadar cinsel ilişkiye girilmemelidir. Denize ve havuza girmekten, küvette banyo yapmaktan da kaçınılmalıdır.

image (3)

KIZLIK ZARI BOZULMADAN HAMİLE KALMIŞ BİR KADININ KÜRTAJ SIRASINDA KIZLIK ZARI BOZULUR MU?

Sürtünme ile cinsel ilişki gerçekleşmeden hamile kalmış kadınlarda kızlık zarına zarar vermeden, titiz bir çalışma ile kürtaj yapılabilir. Ancak bu kızlık zarının esnekliğine ve genişliğine bağlıdır. Bir kadının kürtaj olduğu sonradan bakılarak anlaşılmaz. Ayrıca vajinal genişlemesine neden olmaz.

KÜRTAJ FİYATLARI NEDEN DEĞİŞKENDİR?

Kürtaj fiyatlarının hastaneler ve muayenehaneler arasında oldukça farklılık gösterdiği bilinmektedir. Serbest piyasada her hastanenin ücretlendirme politikası farklıdır. Kürtaj fiyatları; kürtajın lokal ya da genel anestezi altında yapılmasına, gebelik haftasına ve doktorun kürtaj konusunda uygun gördüğü fiyatlandırma politikasına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bir kürtajın başarılı olması doktorun bilgi ve tecrübesinin yanı sıra anestezi doktorunun da oldukça güvenilir ve yetenekli olması ile mümkündür.

Özel Kadın Sağlığı Merkezi

kurtajj.com

Kızlık Zarı Dikimi

Kızlık zarı dikimi, kalıcı kızlık zarı dikimi ve geçici kızlık zarı dikimi.

İdrar Kaçırma

Ücretsiz idrar kaçırma ameliyatı. Tüm testler dahil ücretsiz muayene.

Vakum Kürtaj

Vakum ile kürtaj operasyonu ağrısız sızısız kürtaj.

Kadın Hastalıkları

Özel kadın hastalıkları ile ilgili muayene.

Profesyonel Ekip

Profesyonel ekibimiz ile hızlı ve güvenilir kürtaj işlemi.

Temiz ve Hijyenik

Sağlıklı ortamda temiz ve hijyenik olarak kürtaj işlemi.

Aklınızdaki Soru ve Cevaplar

Hakkımızda

Sık Sorulan Sorular

İstanbul Özel Kadın Sağlığı Merkezi olarak 2001 yılından beri İstanbul’da profesyonel olarak kadın sağlığı ve doğum hizmeti vermekteyiz. Hastanemiz sadece kadın sağlığı üzerine kurulmuş olup Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında birçok ameliyata imza atarak başarılı şekilde birçok doğum gerçekleştirmiştir. Bunun yanı sıra istenmeyen gebelik yani halk arasında bilinen adıyla “kürtaj”, kızlık zarı dikimi ve idrar kaçırma hizmeti de vermekteyiz.

İstanbul Kürtaj Merkezi

İstanbul’da birçok yerde şubelerimiz vardır.
Kürtaj hakkında tüm merak ettikleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Hastalarımız Neler Söyledi ?